Pravila privatnosti

O meni

mr. sc. Tedo Vrbanec

Koje osobne podatke prikupljam i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici, prikupljaju se podaci prikazane u formi komentara i IP adresu posjetitelja kao i podatke o web pregledniku korisnika kako bi programska podrška automatski lakše detektirala spam.

Također je moguće da se anonimizirani podaci kreirani iz vaše adrese e-pošte (koji se zove hash) dostave Gravatar servisu kako bi se provjerilo da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Kolačići

Ako napišete komentar na ovoj web-stranici, možete odabrati hoćete li spremiti ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće, kako bi vam olakšao ponovno komentiranje, tj. da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti će se privremeni kolačić kako bi se utvrdilo da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također će se postaviti nekoliko kolačića kako bi se sačuvali vaši podaci o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dan.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

S kime se dijele vaši podaci

Ni sa kime.

Koliko dugo se čuvaju vaši podaci

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da se mogu automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da se ih drži na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na ovoj web-stranici (ako ih ima), također se pohranjuju osobni podaci koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imam o vama, uključujući sve podatke koje ste mi dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imam o vama. Ovo ne uključuje one podatke koje sam obavezan držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljem vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Vaše kontakt informacije

Tedo Vrbanec

ime.prezime@gmail.com